Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Trauma en angsten

 

Wanneer klachten of symptomen die ongemakken veroorzaken als een op zichzelf staand feit worden behandeld wordt de daadwerkelijke oorzaak niet weggenomen. Er is een disbalans ontstaan in het lichaam en dat vraagt om herstel. Het mag als een signaal gezien worden om een levensstijl of overtuiging te veranderen. Wanneer daar aan voorbij gegaan wordt zal de klacht zich op een later moment opnieuw openbaren. De oorsprong vraagt om zelfreflectie en de uitdaging om een proces aan te gaan waarvan de uitkomst ongewis is. Dit kan als intens ervaren worden, maar juist die bewustwording is belangrijk en daarmee kan VisieVeronique ondersteunen om te komen tot herstel van gezondheid.

Symptomen en klachten

 

Tegen klachten of symptomen die ongemakken veroorzaken hebben mensen van nature een afweer. De neiging bestaat om het ongemak te begatelliseren, weg te stoppen of te verzwijgen. Het vraagt om zelfreflectie. Bij het behandelen van de klacht als een op zichzelf staande gebeurtenis wordt de feitelijke oorzaak niet weggenomen. Het mag als een signaal gezien worden om een levensstijl of overtuiging te veranderen of zich bewust te worden van de negatieve gedachten erover. Wanneer daaraan voorbij gegaan wordt zal de klacht zich op een later moment weer openbaren en dan waarschijnlijk in een hevigere vorm. Er is een disbalans ontstaan in het lichaam hetgeen vraagt om herstel. De oorsprong hiervan is veelal te vinden in de jonge jeugd. Door het herstellen van de oorzaak in het heden wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd en is verbetering van gezondheid mogelijk. Het is de uitdaging om dit intensieve proces met moed en durf aan te gaan. VisieVeronique kan hierbij ondersteunen door haar cliënten bewust te maken van hun persoonlijke proces.

Bewustwording

 

Iedereen heeft bepaalde overtuigingen. Het zijn denkbeelden waaraan mensen zelf een hoge waarde koppelen. Hierbij wordt datgene gemanifesteerd wat voor diegene waar is. Alle ervaringen, negatief of positief, worden door eigen overtuigingen neergezet. Het onderbewustzijn reageert daar meteen op door met het lichaam signalen af te geven. Dit zal tot uitdrukking komen hoe men zich voelt. Beperkende overtuigingen vragen om met vertrouwen losgelaten te worden. Het bewust observeren van de eigen overtuigingen is een manier om het lichaam tot zelfgenezing te laten komen. VisieVeronique kan daarin begeleiden, ondersteunen en handvatten aanreiken.

Om een gezond lichaam te hebben dient het in balans te zijn. Het uitgangspunt hierbij is een totaal evenwicht tussen lichaam ziel en geest. Om dit te bewerkstelligen dient men er zich bewust van te zijn dat externe factoren zoals opvoeding, overtuigingen, normen en waarden hierin een grote rol spelen. Er worden hoge eisen aan mensen gesteld en de lat om aan bepaalde verwachtingen te voldoen, ligt steeds hoger. Dit veroorzaakt stress en beïnvloed vervolgens het zelfgenezend vermogen. De sleutel hiertoe vormt de bewustwording. Dat bepaalde overtuigingen van externe factoren afkomstig zijn mag men accepteren. Wanneer gevoelens van boosheid, pijn of verdriet ervaren worden is dit een oproep om terug te gaan naar het eigen gevoel. VisieVeronique gaat op zoek naar het eerste moment waarop de emotie is ontstaan. Door gebruik te maken van de kennis verworven bij de opleidingen tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut en NLP Practitioner kan dit in het heden hersteld worden. VisieVeronique daagt haar cliënten uit hiermee aan de slag te gaan.

Papenweg 30

6241 BV Bunde

Telefoon: 06- 42 52 86 64

veronique@visieveronique.nl

KvK: 73451061

Social Media

DisclaimerPrivacy | © Copyright VisieVeronique® 2022